31 мар. 2007 г., 07:26

Стените на новия ми затвор 

  Поэзия
556 0 3

Стените на новия ми затвор

Издишат мраз

С мраморни плочки облицовани са

И редуват тъмнината с още тъмнина

 

В ъгъла се крия от надзорниците

Сух хляб

Вода

И плъхове опипват пода

Бягат

И изчезват без следа

 

Колко още трябва да търпя

Болката във костите

Да ме издава

Искам да отворя пролетта

И да разплача някого

Когато заминавам

 

Недоволни са

Боговете които ме хвърлиха тук

Безброй много са

А аз само един жив труп

 

Зачерквам още един

Кратък ден

Недовършен

Искаш ли да ме видиш

Преди всичко да свърши

 

30.03.2007

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??