25 апр. 2015 г., 21:22

Стихотворение на ръба 

  Поэзия » Другая
345 0 2

На ръба от мълчания
се спотайва безвремие.
С подозрителен поглед
то се втренчва във птичката,
долетяла да пили
в острията им клюна си
и, събаряйки камъни,
разрушава привичките.
 
В тишината, отекваща
като болка, пропукват се
и пронизват слуха,
преродени случайности,
ала птичката все по-усърдна
е с клюна си,
все по-настойчиво
бие с крилата си.

И ръбът рони истини.
Няма вече убежище -
недоволно разголваме скритото случване,
и се изтъркваме, чак до изчезване,
от ръба на мълчанието си
щом отчупваме.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??