От страниците стихове крещят,
молят се да бъдат те видяни,
от страниците викат и пищят
стиховете наши неразбрани.
Изгубени деца във дневната безбрежност,
хиляди лица на нашата небрежност,
викат и крещят да ги открият,
сълзите им молят да попият.
Четете и четете, и четете,
с радостите, скърбите - скърбете
и, може би, там - някъде във тях,
от вас ще се отмие всеки грях.
© Рот Кив Все права защищены