Страх
Страх ме е...
Страх ме е да живея,
страх ме е да умра,
страх ме е да се смея,
страх ме е да се натъжа...
Страх ме е от теб,
страх ме е от мен самата,
страх ме е от самотата,
страх ме е от тълпата...
Страх ме е да съм различна,
страх ме е да съм безлична,
страх ме е от доброто,
страх ме е от злото...
Страх ме е от Бог,
страх ме е от Дявола,
страх ме е от ангели,
страх ме е от призраци...
Страх ме е да търся,
страх ме е да намеря,
страх ме е да мечтая,
страх ме е да желая...
Страх ме е да съществувам
Страх ме е да се страхувам!
Страх ме е от любовта,
страх ме е от омразата,
страх ме е от всичко,
страх ме е от нищото...
Страх ме е от нощта,
страх ме е от деня,
страх ме е от тишината,
страх ме е от светлината...
Страх ме е...
от многоточието
...
© Марияна Йорданова Все права защищены