1 мар. 2009 г., 17:10

Страх ме е 

  Поэзия » Любовная
848 0 3

Страх ме е

 

Сърцето мое има рана дълбока – 

с години дълбае я  съдбата жестока.

Според някои най-доброто лечение

ще бъде любовно опиянение.

Ала страх ме е страстно да обичам

и в любов безкрайна да се вричам,

че казват дори и любовта боли

и сетне сърцето дълго кърви.

Други тревоги буди в мен този страх – 

животът  ще мине бързо като влак

не ще отпия греховна наслада,

а искам, пък дори  да ида в ада.

Ще даря душата си бяла и нежна,

любовта ще тече –  река безбрежна.

Прошка ще моля, ако някъде сгреша

в опасната игра с огъня на любовта,

що не ще мога аз да потуша,

но първо да надвием заедно страха.

Трябва само дума блага, знак един,

символ – точен, ясен и непогрешим,

за да знам – обичана съм безрезервно

и ще расте таз обич всекидневно.

Искам само мъничко чиста любов,

за да връщам после тъпкано до гроб.

 

© Дарина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??