Странен ден,
Има слънце,
А ние броим колко пъти сме се цапардосали,
Странен ден, входовете миришат на книги,
Търся извратени диалози с куклите.
Странен ден,
Главата ми тътне и ток тече по нервите,
Стари приятели ме викат към поляната,
А аз съм се запрял в стаята.
Странен ден,
Разбирам, че дервишкият ми танц е безмислен,
Целият поток енергия потича към задънени улици.
Странен ден,
Тя ме храни с отровите си,
Пуска ми Хендрикс и бяга в гората им,
Сега към края...
Прощавам за старите мебели и кофти атмосферата.
Странен ден,
Някога гледахме сенки в коридора,
А сега не излизам от стаята,
Те се изнизват към слънцето и се цапардосват с нетърпение,
Бягат към гората си,
а аз оставам в стаята.
© Атанас Къшев Все права защищены