Странно е, когато харесаш някого.
Винаги става изведнъж,
независимо дали си за първи път пред него
или след много дъжд.
В главата ти нещо се лашка,
не е от алкохол или опиат.
Способно е да гори и да мачка,
та чак да бъдеш прокълнат.
И какво ли би направил, за да разбереш?
Къде ли би потърсил отговора така нужен?
Много ли неща ще разнесеш и отнесеш?
Дали ще си струва цената? Плаща животът ти труден!
Странно е наистина, но пък защо да не бъде?
Житата на мечтите ти така леко да жънеш.
Кално да почнеш, но в бяло да се превърне?
Знаейки, че с пот отново душата си с топлота ще обгърнеш.
© Дан Дан Все права защищены