20.05.2012 г., 9:36 ч.

Странно е 

  Поезия » Любовна
726 0 0

Странно е, когато харесаш някого.

Винаги става изведнъж,

независимо дали си за първи път пред него

или след много дъжд.

 

В главата ти нещо се лашка,

не е от алкохол или опиат.

Способно е да гори и да мачка,

та чак да бъдеш прокълнат.

 

И какво ли би направил, за да разбереш?

Къде ли би потърсил отговора така нужен?

Много ли неща ще разнесеш и отнесеш?

Дали ще си струва цената? Плаща животът ти труден!

 

Странно е наистина, но пък защо да не бъде?

Житата на мечтите ти така леко да жънеш.

Кално да почнеш, но в бяло да се превърне?

Знаейки, че с пот отново душата си с топлота ще обгърнеш.

© Дан Дан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??