28 янв. 2014 г., 11:26

Страшна болест 

  Поэзия » Другая
630 0 1


Върлува в днешни времена,
в бездушие и без грам доблест,
грозна и някак неестествена е тя,
страдат мнозина от тази болест.


Трудът е "враг", недей да го дириш!
Чупи стойки, радвай се на лудостта!
Огледалце, огледалце, какво ще видиш,
оправени вежди и лъскава коса.


Няма грижи, има само капризи,
кожата мека, неработил и веднъж.
Кой ще те съди, живот-приказка сладка,
може би, но предпочитам да бъда мъж!


Върлува от стари времена,
родена в ада, по-цветуща от дъга,
грозна и по-заразна от глупостта,
болни са всички, болни от суета.

© Миро Милев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??