Страст неукротима, моя,
неудържима ти бушуваш,
пленена, така жестоко,
от обвивка несломима.
За свобода имаш ти
жажда неутолима, неизмерима
и, в стремежа си към нея,
вихър пораждаш ти -
вихър от плам,
емоции неудържими.
Затворена в жестокия затвор,
затвора на тялото мое,
затвора на човешкия живот.
Но несломима си ти,
в твоя стремеж витален,
в него ти ставаш владетел,
владетел на своя затвор телесен.
Той ограничава те - да.
Но вече не той теб подчинява,
а ти него напътстваш
и ставаш над него всевластна.
Н.И.К.И.
© НИКИ Все права защищены