28.02.2010 г., 11:54 ч.

Страст 

  Поезия » Любовна
439 0 0

Страст неукротима, моя,

неудържима ти бушуваш,

пленена, така жестоко,

от обвивка несломима.

 

За свобода имаш ти

жажда неутолима, неизмерима

и, в стремежа си към нея,

вихър пораждаш ти -

вихър от плам,

емоции неудържими.

 

Затворена в жестокия затвор,

затвора на тялото мое,

затвора на човешкия живот.

 

Но несломима си ти,

в твоя стремеж витален,

в него ти ставаш владетел,

владетел на своя затвор телесен.

 

Той ограничава те - да.

Но вече не той теб подчинява,

а ти него напътстваш

и ставаш над него всевластна.

 

                                        

 

                                            Н.И.К.И.

© НИКИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??