Страстта - капризна, застаряваща актриса,
старателно подбира всяка своя роля.
Не се сработва с другите герои,
внимателно се взира само в режисьора.
Щом прожекторите грейнат за начало,
тя е подготвена и обиграна.
Няма нужда от суфльор и грим -
Страстта на кадър винаги е млада.
Замаяна във вихрен танц, земята не докосва,
флиртува със смъртта, но става по-изящна.
Когато плаче мъж, страстта възкръсва,
при влюбването на момиче – още по-могъща.
Страстта е моята неуловима муза,
мелодия, която винаги ще чувам и ще пея.
Страстта обича да гостува, но...
купиш ли й чехли – се сбогува.
© Росилина Хесапчиева Все права защищены