Студен вятър от душите...
1.Омразата в сърцата им таи,
користта е техният подход.
Лицемерието в кръвта им кипи,
завистта е техен спътник.
Чуждият възход ги гневи,
извор на презрение и ненавист е
всеки техен кътник.
2.Приятелство, уважение,
любов, възхищение,
сътрудничество, толерантност
или поне капчица хуманност.
Тези добродетели са неприсъщи
за тях.
Те нямат съвест, нямат угризения
за сторен грях.
За тях религията не означава нищо,
изповедта и разкаянието са излишни.
3.Те се блазнят само
от предмети
от изтънчени материали.
Златото и парите
са техни идеали.
4.Студен вятър от душите им
лъхти.
Полъхът му човеколюбието сковава.
Там, където мине,
огънят на добродетелта не гори.
Там моралът гине,
там злото цари.
© Мирослав Начев Все права защищены