16 янв. 2008 г., 19:27

Студентка 

  Поэзия » Юмористическая
979 0 4
 

СТУДЕНТКА

 

Мойта кака Пенка

станала студентка,

миналата зима

за града замина,

бизнеса да усвоява

в нашата държава.

Учи, колко учи,

няма и година

и реши да иде

малко и в чужбина,

пари да печели,

късмет да намери.

И  далеч от странство

SMS-си праща:

Здрасти, братче мило,

как сте в наше село?

Аз вече съм певица,

всички много ме обичат.

Пея с името „Пепина" -

подходящо за чужбина,

в нощни барове, таверни,

много е модерно.

Месец има, няма,

настъпи промяна.

Хвали се пак кака:

Станах манекенка,

на модата фенка,

но да си призная,

допада ми тая,

че има ергени

като манекени,

с обноски добри,

и джобове с пари,

с лъскави коли

бързи като стрели.

Но не щеш ли снощи

пак получих поща,

само, че унила

бе сестра ми мила.

„Ще се женя, братко,

да подготвиш татко,

и... кажи на мама,

че сме вече двама.

 

Върна се наесен,

кат изпята песен -

нито манекенка,

нито пък студентка.

Мойта кака Пенка

стана младоженка,

не богат чужденец,

тя намери нашенец,

в село се завърна,

там, отдето тръгна.

 

 

 

 

© Стефанка Бакалова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??