19 мая 2020 г., 18:29

Стъклен Свят 

  Поэзия » Пародии
737 0 2

Стъклен Свят

 

Чупливите чаши си мислеха, че живеят

и че Светът е голям магазин.

Подредените щандове отвсякъде греят

и са важни всичките – до един.

 

Чупливите чаши си мислеха за шампанско,

престижен живот в охолство и лукс.

Бяха готови на съдба емигрантска,

дори да берат домати и лук.

 

„Ягодови поляни” и вечния Битълс

бе сбъдната и реална мечта.

В „ Хотел Калифорния”, заедно с Игълс,

пазеха за чашите камериери места.

 

И цели сервизи пътуваха гордо

по цялата неолиберална Земя.

Е някои падаха на Щурците „зад борда”,

но слава ги чакаше всичките – до една.

 

Чупливите чаши от фини кристали.

Чупливите чаши от обикновено стъкло.

Едните се мислеха за генерали,

а другите се „гордееха” с потекло.

 

И всичко с трясък разби се внезапно.

Слонът бе влязъл в стъкларския магазин.

Слон малък, невидим съвсем непонятно

в Света от стъкло Чашите хора изби до един.

 

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??