Стъпки в снега кой нарисува?
Синя боя, снежна глазура.
Крача след тях. Някой хитрува.
Бял е снегът. Цветен контурът.
Сини следи... Чудо е, значи!
Крачат наоколо двама чистачи.
Никой не знае дали са токсични
сините стъпки на хора и птички.
Синьо небе тихо блещука.
Цветно петно диша в боклука.
Газят го кучета и минувачи.
Всеки в снега тихо крачи ли, крачи.
Ами сега! Как ще се скрие?
Тези следи кой ще измие?
Щом и чистачите в синьо рисуват,
кой да белоса света ще рискува?
© Нели Господинова Все права защищены
А де - кой...?
Радвам се за теб!