9 февр. 2023 г., 20:09

Стъпки в снега 

  Поэзия
202 1 1

СТЪПКИ В СНЕГА

 

... през мъгливите полета

и през мокрите гори

с вой на 300 гладни псета

вятър вие от зори,

 

шипка чорли листопада,

капе кървавият глог,

и да молиш за пощада,

на небето няма Бог,

 

бухалче да бе в хралупа,

скрито из горите вдън? –

скоро сняг ще те затрупа

за прекрасен зимен сън,

 

може да не ти се вярва,

че и въздухът горчи? –

грачи черната ти гарга,

вперила във теб очи,

 

пътят, що пред теб се вие,

безвъзвратно, май, е спрял? –

идещите зимни сприи

ще ти метнат снежен шал,

 

нито дом, ни топла супа,

вечен друмник... Докога?

Господ Бог чете под лупа

дирите ми по снега.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??