Стюардесата
Рулира самолета и завива
по пистата: готов да излети...
Една жена: убийствено красива
в средата на пътечката стоѝ...
Не знам дали разбира тя самата
(във черна рокля с шалче на врата)
властта, която дава на жената
загадъчната нежна красота!...
А в мен внезапно мълния премина,
раздруса ме, но схванах откъдѐ,
щом с чара си на прелестна Богиня –
тя пътниците раздели на две...
Със жестове заучени показва
какво да правим в случай на беда,
мъжете взрени в щедрата ѝ пазва
мечтаят си за нежното ѝ: „Да”.
Жените: на разсеяни се правят
и търсят в съвършенството дефект...
А толкоз красота!... Това направо
стресира разбираемо с респект!...
Едно дете във самолета звънко
докато виеше като зверче,
загледа стюардесата и млъкна,
навярно беше малкото – момче...
... А демонстрацията щом приключи
във въздуха остана да виси:
–упойващият аромат на Гучи
във лунна сплав от нейните коси...
17.10.2016. Барселона; WIZZ AIR
© Коста Качев Все права защищены
на толкова вълнуващо създание.
И сигурно прочелите момчета
ще искат да летят със самолета.