30.10.2019 г., 9:49 ч.

Стюардесата 

  Поезия » Друга
308 0 1

Стюардесата

 

Рулира самолета и завива

по пистата: готов да излети...

Една жена: убийствено красива

в средата на пътечката стоѝ...

 

Не знам дали разбира тя самата

(във черна рокля с шалче на врата)

властта, която дава на жената

загадъчната нежна красота!...

 

А в мен внезапно мълния премина,

раздруса ме, но схванах откъдѐ,

щом с чара си на прелестна Богиня –

тя пътниците раздели на две...

 

Със жестове заучени показва

какво да правим в случай на беда,

мъжете взрени в щедрата ѝ пазва

мечтаят си за нежното ѝ: „Да”.

 

Жените: на разсеяни се правят

и търсят в съвършенството дефект...

А толкоз красота!... Това направо

стресира разбираемо с респект!...

 

Едно дете във самолета звънко

докато виеше като зверче,

загледа стюардесата и млъкна,

навярно беше малкото – момче...

 

... А демонстрацията щом приключи

във въздуха остана да виси:

–упойващият аромат на Гучи

във лунна сплав от нейните коси...

 

17.10.2016. Барселона; WIZZ AIR

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Убийствено красиво описание
    на толкова вълнуващо създание.
    И сигурно прочелите момчета
    ще искат да летят със самолета.
Предложения
: ??:??