13 июн. 2021 г., 12:02

Субтитри за ням филм 

  Поэзия » Философская
499 13 14

СУБТИТРИ ЗА НЯМ ФИЛМ

 

Обичам всички тишини,

в които пролетта узрява –

замръзналия снегорин

и притаената дъбрава,

изгърбен – над реката – мост,

върбата – с арката си снежна,

потропване на късен гост –

при мен отбил се за последно,

кафето с ароматен дъх,

разчупил утринта на залци,

и тъничкият крехък мъх –

пробил леда със остри палци, 

съня на всички семена – 

които искат да покълнат,

и щрихите на синева

под топлото крило на щъркел...

Във черно-белия си филм –

без думи, в сто нюанса сиво,

светът – без фалш и капка грим,

умее да мълчи красиво.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??