31 авг. 2009 г., 12:31  

Субтропическа Нова година 

  Поэзия » Другая
544 0 4

Разплакаха се ручеи небесни.
Разкършиха се палмови листа.
Над каменните плочници, надвесени,
оброниха смокините чела.


Небето се стовари с пълна сила.
Внезапно сля се в нисък хоризонт.
Реват русалки, като че забиват
в телата им стрели от октопод.


Строената армада бели яхти
се бори с котвите си. Разневен,
плющи дъждът по наниз мокри чайки,
а те проклинат мрачно този ден.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??