3 янв. 2018 г., 14:02  

Юначета сурвакарчета 

  Поэзия » Для детей, Другая
756 0 2

Сурвакари

 

Вънка снежко трупа,

селските къщя затрупа.

Вятър вее по клонúте,

от студ пукат се стените.

 

Бабите, запретнали престилки,

месят, точат вкусни питки,

че за новата година

за сурвакарите да има.

 

     .   .    .

 

Малки юначета с кесия на рамо,

с сурвачка в ръка, потропват на рано -

на домакините да нарекат

здраве, радост, берекет.

 

Във дома да зацарува

благоденствие, късмет;

никой да не боледува,

успехите да са безчет!

© Яна Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

„Малчовци - Сурвакари” »

4 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??