Jan 3, 2018, 2:02 PM  

Юначета сурвакарчета 

  Poetry » For kids, Other
758 0 2

Сурвакари

 

Вънка снежко трупа,

селските къщя затрупа.

Вятър вее по клонúте,

от студ пукат се стените.

 

Бабите, запретнали престилки,

месят, точат вкусни питки,

че за новата година

за сурвакарите да има.

 

     .   .    .

 

Малки юначета с кесия на рамо,

с сурвачка в ръка, потропват на рано -

на домакините да нарекат

здраве, радост, берекет.

 

Във дома да зацарува

благоденствие, късмет;

никой да не боледува,

успехите да са безчет!

© Яна All rights reserved.

The work is a contestant:

„Малчовци - Сурвакари” »

4 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??