20 сент. 2007 г., 10:27

Суша 

  Поэзия
632 0 16
Мисля глупости денем.
Пиша глупости нощем.
Над хартията дремя.
Стръвно думите пощя.

Но перото е сухо
и умира от жажда.
Там отвътре е кухо.
Нито ред не се ражда.

Откъде да открадна
малко бяла магия,
та душата си жадна
с красота да напия?

Със какво да полея
тази моя Сахара?
Сред пустиня живея
без надежда и вяра.

Над хартията дремя.
Ровя в себе си още.
Търся смисъла денем.
Търся думите нощем.

                                     1999г.

© Валентина Шейтанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??