14 мар. 2015 г., 11:32

Сваляч над 70 

  Поэзия » Юмористическая
545 0 2

Сваляч над 70

 

 

Мило и чаровно създание,

що ми не обръщаш внимание?

Ех, момиче сладко, медено,

защо ти е сърцето ледено?

Защо със мен се не задяваш,

а се ехидно подиграваш?

Хайде да те водя в сладкарница,

пък може и във баничарница,

да те почерпя със бозица,

че си ми първа хубавица!

Ще ти рецитирам аз сонети

от вековечните поети

Данте, Шекспир и Петрарка,

ще бъдеш моята овчарка!

Но няма тук картина пасторална,

че днес епохата е комерсиална…

Сега годините са тъй трагични,

сношения любовни станаха парични!

Не вярвам, че промяна на системата

ще да реши до край проблемата.

По-скоро причината ще е в туй,

че веч не рипа и мърда Онуй…

 

М. Маринов

петък, 13-ти,

Лето Господне 2015,

месец Тръвен

© Марин Маринов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??