14 февр. 2013 г., 10:58

Сватба 

  Поэзия » Любовная
1508 0 0

 


Видях те, облечена в бяло...
Сънувам те гола в нощта,
целувал съм твоето тяло,
облечено в суета.

Разкошна е роклята, мила!
Грабвай го тоя ерген!
Костюмът така му отива,
сякаш за сватба роден.

Отпиваш от чашата с вино,
Наздраве! Ми каза... До дъно!
Със болка извиках: Горчиво!
а после просто си тръгнах..

Вървях по улица стара
и търсих твоите стъпки,
те сочиха към олтара,
а аз те водих по кръчми...

Така ли става във филма?
Жената поглежда към бившия,
скандално връща си пръстена,
честито на мен, печелившия!

Дано поне си щастлива,
не вярвам на кино-романтика,
Живота горчив като старото вино,
изпито по време на празника...


Д. Антонов

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??