Сега ще ви разкажа аз, за мене!
За мойта младост и за моите мечти.
За трепетите във сърцето, за надеждите...
За всичко, що дерзаех, но уви...
Отраснах в хубаво семейство.
Със майка, татко ,също батко.
Денят започваше от тъмно..
Трудът бе много, залчето бе сладко..
Родът ми бе преминал през тегоби тежки.
От днешни чужди, български земи-прогонен,
Наследство древно наследил.
Родът ми пътя ,уж си беше очертал,
И в град крайморски,
Години златни, сладки преживял...
Но времената трудни бяха/и тогаз/.
И с времето, на друг край от родината се заселихме..
На ново- краят станал бе начало.
А аз -момиче !!!-Твърде се отлисах...
Към град голям, отлитнах да се уча.
Нали мечта ми бе, децата покрай мене ,
На зание ,наука, да ги уча!
Но все сърцето ми тъгуваше по вкъщи.
И от зарана, мислех все за бащини ми къщи...
Тъй времето назад ме върна,
че в тези дни, на годеник не случих...
Излезе трудна , моята съдба със него!
Но пък възнагради ме със прекрасен син!
И ето!!!
До днешен ден, е той до мен!
Но трудно в тези времена си беше...
Да си самотна майка и жена!
А и душата ми тъжовна ,тлееше...
Мечтаеше за любовта!
За жалост, втори път получих от съдбата,
Жесток плесник и още много след това...
Добре че Бог над мене бди-горката!
Измъкна мен и вече две - горките ми деца!!!
Тогава във ръце се хванах!
Живота, по конец, доколкото можах,
си подредих..
Децата си - на труд, морал и доброта,
Надявам се, добре научих!!!
Сега са минали години доста..
Животът взе от мене твърде много!
Сбогувах се със много от мечтите си момински!
Но виждам даровете от теглото си!
И тези двама сина -свидни...
За нищо на света, не бих сменила!
Ако цената е била такава...
То, струвала си е, за да ги имам!!!
© Просто Някой Все права защищены