18 апр. 2010 г., 11:55

Свещенодействие 

  Поэзия » Философская
668 0 11



Влюбена съм в нощите безсънни.

Влюбена съм в тишината звездна.

В чувствата си – езера бездънни -

ритуално  чиста влезна.

Гмурна се до дъното, където -

бисери в невзрачни миди -

тайните си скрило е сърцето:

тъмни перли – болки и обиди,

бели перли – светлите надежди.

Перлите разпръснати събирам,

в огърлица тежка ги подреждам.

Душата ми въздъхва, облекчена

от тежкия товар на мисли скрити.

В стиховете, с хора споделени,

перлите сияят в светлина обвити.



© Генка Богданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??