18.04.2010 г., 11:55 ч.

Свещенодействие 

  Поезия » Философска
658 0 11



Влюбена съм в нощите безсънни.

Влюбена съм в тишината звездна.

В чувствата си – езера бездънни -

ритуално  чиста влезна.

Гмурна се до дъното, където -

бисери в невзрачни миди -

тайните си скрило е сърцето:

тъмни перли – болки и обиди,

бели перли – светлите надежди.

Перлите разпръснати събирам,

в огърлица тежка ги подреждам.

Душата ми въздъхва, облекчена

от тежкия товар на мисли скрити.

В стиховете, с хора споделени,

перлите сияят в светлина обвити.



© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??