С цел лекарствата да се продават,
медиите фобии създават.
Било пълно
покрай нас с микроби!
Върху дланите ни, по ръцете,
зеленчуците и плодовете.
Размножавали се като гъби
даже върху четките за зъби!
Въздухът и той гъмжал от тях!
Гриповете идват на талази –
няма кой
от тях да ни предпази.
Щъркеловият едва отмина –
свинският се вмъкна през комина.
Плашат се мъжете!
А жените –
те пък се побъркаха, горките!
И на най-интимните местенца
си нататуираха прасенца –
с зурлички на острите муцунки!
Няма вече цунки, няма гунки!
Спряха хората да се ръкуват.
Страх ги е дори да се целуват!
Само аз не знам какво е страх!
От микробите на твойте устни –
няма на света за мен по-вкусни!
© Ангел Чортов Все права защищены
Поздрави за таланта!