Звуците сладки във въздуха трептят,
могат дори славей мил да преспят...
Свири цигулке
за нашето щастите!
Свири, свири чудна песен
и укроти вятъра бесен,
че света за теб не е тесен,
а покоят с теб е лесен!
Че нимфи около свирача се сбрали
по поляни тучни, зелени те играли...
Музика магична,
дива и първична...
Свири на тази цигулка,
с таланта да си хванеш булка,
горски дух, не,
а цял чуден ангел!
Крилата си предаде на небето,
о, бедни Свирачо,
за да слуша твоята музика
и да стане твоя муза...
© Adrian The Gray Wolf Все права защищены