15 июн. 2022 г., 07:38

Свиркай си 

  Поэзия » Другая
453 7 8

Свиркай си! Болни и криви са зъбите на битието.

Страшно излиза на снимките, още по-страшно - на живо.

Лайква основно красивите. Другите чуват "заето".

Гълта ни жадно стотинките, после облича ни в сиво.

 

Днес си разхожда мисирките, вързани здраво с каишка. 

Търси да хапне наивници с шепа мечти за закуска.

Плюе и кашля. Но свиркай си... (Тихо! С безшумна въздишка...) 

Че от поредната пивница тагва се и ще те схруска. 

 

Не че сме толкоз изтънчени, грам да не сме му във лигата. 

Ала поне да опитаме да си речем "Осъзнай се!" 

Ходим сабахлем на брънчове. Яки сме! Нямаме стигане... 

Селфита? Иска ли питане! После броим до дванайсет.

 

С яд от каретата слизаме. Мръзнем нелепо по спирките. 

А пък високите токчета тънат в кафява баналност. 

Лепкава... Няма излизане. Но пък сме свикнали. Свиркай си!

Стана светът ни на топчета с толкоз пране машин(ал)но.

 

Само че грозен остава си. С кривите зъби захапал ни, 

пак ще се снима за профила, там, в социалните мрежи.

Ах, ти реалност, такава си лъсната (вътрешно скапана)!

Пилешки мозъци сготвила - кой ли ще ти забележи...

© Пепа Петрунова Все права защищены

Свиркам си. Здравите зъби строши
в мойта уста битието.
Учат ме: Никога то не греши,
сам си подритваш късмета.
Да, късметлия съм, вярвам си аз – ...
  539  17 
Чуваш ли ме? Свиркам – вярно и фалшиво,
и пека мисирка, и варя коливо.
Питките са топли, песента – попътна,
сто хиени с вопли, чакат да се гътна.
Покрай мене мракът легнал е на лакът – ...
  302  10 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравления!!!
  • Благодаря, че прочетохте, споделихте и даже се вдъхновихте
  • Хареса ми, браво!
  • Каква чудесийка си ни приготвила пак, Пепи! Как да не ти се възхищава човек?
    И "хляб" за моето вдъхновение даде! Сега ще го нахраня и аз с нещо подобаващо, което да е в крак с твоето и си станат свързани другарчета!
    Обичам те, поетична чаровнице! ❤️
  • Чудесно.
  • Картината е пасторална:стадото пасе в позлата!
    Е,има нещо ментално.Пастирите са на страната
    на глутница от сури вълци.Нас небето ни закриля.
    Идат облаците гъсти,носят гняв и тъмна сприя!
  • Браво!!! Животът е такъв, какъвто си го направим, но не в социалните мрежи, а в реалността.
  • Невероятно, съвременно и истинско, подобаващо на днешното скапано време в което живеем машинално! Браво Пепи, стискам ти ръка!
Предложения
: ??:??