12 янв. 2023 г., 10:33

Свят без Поети 

  Поэзия
633 3 4

СВЯТ БЕЗ ПОЕТИ

 

Животът ми е много странна каша

от страсти, мъки, обич и мечти –

до дъно пих Горчивата му чаша,

строших я! – и я стъпках със пети,

с пинцета сетне вадих стъкълцата –

от ужас вих с волумето на мах,

Бог зачисли ме с болките във щата,

но своето сиртаки изиграх! –

през тон самоубийствени куплети

преминах – бос, и нищичко не взех –

край мен манифестираха поети

с комичната представа за успех,

какъв успех, какви ти тук пет кинта,

каква ти слава и какъв престиж? –

светът със нас е моментална снимка,

без нас е просто картичка с Париж,

и няма, май, да свърши тази драма? –

Вселената събрал в един куплет,

 

светът от утре може да го няма,

но кучета го яли! – без Поет.

 

 

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??