14 апр. 2023 г., 17:09

Свят за братя 

  Поэзия
175 1 2

СВЯТ ЗА БРАТЯ

 

... какво ти дадох – и какво си взех от тебе, непрокопсан мой Животе? –
неосквернен от жажди за успех, за мене всеки Божий миг бе готин,
не трупах злато, слава, власт, пари – и моя поглед нищо не помътя! –
и радвах се – на хорица добри! – които с Обич срещах си по Пътя,
бедняк последен – праведно живях
дори и в най-напечените друми,

 

раздавах се в сълза – и в горък смях, като детенце в благите си думи,
не се обърнах нивга с гняв назад, това е, всъщност, смешното на вица! –
че всяка живинка ми беше брат! – и всяка чужда скръб ми бе сълзица,
запътил съм се някъде – натам, отдето светло стихче ще ви пратя.
Дали ще стигна някой ден, не знам! –
в света, където всички ще сме братя.

 

14 април 2023 г.
гр. София, 12, 35 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Дали ще стигна някой ден, не знам! –
    в света, където всички ще сме братя."
    С вяра се постига всичко!
    Благословена вечер, морско момче!
  • Дано да го има този свят, Валюше, и ако го има, със сигурност ще стигнеш.
Предложения
: ??:??