27 мая 2015 г., 23:14

Събиране на сезоните 

  Поэзия » Пейзажная
336 0 3

Небето е опънало пердето

над облаци, разрошили косите си.

А слънцето от сенки е превзето -

преглъща недоволно и лъчите си.

 

А утрото белее от сланите

и капки сребърни блестят в полетата.

С побелели шапки планините

изтикват есента покрай деретата.

 

А в шарената черга на цветята

си правят чудна среща и фотоните.

И в това е красотата на земята:

поне за ден да събере сезоните. 

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??