Колко много жени
спят си самички в леглата,
за себе си търсят мъже, но уви,
с тях ги не среща съдбата!
А мъже покрай тях колкото щеш,
но все им намират кусури,
един прост работник бил, друг ходел пеш,
оценяват ги като истинско жури!
Не виждат в тях таз красота,
която се крие в душата,
гледат дали имат скъпа кола
и златна корона на главата!
Хей, мили дами, събудете се вече,
отворете широко очички,
за вас няма да дойде принц отдалече
и ще си спите в леглата самички!
20-03- 2016 г. L
© Божидар Божинов Все права защищены