30 янв. 2007 г., 10:12

Събудих се в средата на ядрена зима 

  Поэзия
684 0 3

Събудих се в средата на ядрена зима

Отворих прозорците си и се прозинах

 

Празен

Нов лист

Без думи

Като снежно поле

Като облак под слънцето

 

Празно

Малките животни оставили следите си

Кой от вас се е събудил първи

И кой се е насилил да заспи

Отново да се върне в сънищата си

 

Празно

Отсреща в огледалото

Отражението

В отрицание

Навело глава

От срам

 

Нищо не е останало за ограбване

Любовите ми всичко окрадоха

Празно

В ъгъла застанало

И плаче

 

Кой от вас знае за това

И кой се е насилил да забрави

 

29.01.2007

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "И кой се е насилил да заспи
    Отново да се върне в сънищата си"
    Поздравления!
    Чета с удоволствие всяка твоя творба, харесват ми думите ти!
    Браво Джак!

  • чудесно е !!!
  • Декс! отново силен стих! (И кой се е насилил да заспи)
Предложения
: ??:??