На игричка някаква с
живота си играя,
намирам се в лабиринт,
лъжливи изходи, капани
откривам при всеки следващ ход.
На шах играем с нея - г-жа Съдба.
Царица, топ или пешка,
кое да избера?
Защо не мога да предвидя
следващия ход,
не искам вече да греша,
баланса по острието
възможно най-дълго да задържа,
преди безвъзвратно да сгреша.
Срещу съдбата си могъща,
aз избирам да играя.
И някой ден, знам, ще победя!
© Цвети Все права защищены