14 июн. 2022 г., 13:03

Съдба ( по Антоан дьо Сент Екзюпери) 

  Поэзия » Другая
858 1 2

Не можем от съдбата да избягаме

Което трябва да се случи, ще се случи

Вятърът ще ни отвее някъде

където трябва в този миг да бъдем

 

И слънце ще огрее ярко хората, 

които трябва нии да забележим

Във миг ще оживее ситуацията

която важно е да преживеем

 

Нощта ще се намеси от далече

да затъмни моменти груби, лощи..

Така доброто просто ще се случи

а от лошото ще се предпазим

 

Отлитащите птици лекокрили

насочват се стремително на юг

и спомен носят тъжен, но обичан

за някой който вече не е тук

 

И плачещи очи ще се измият

от пролетния хладен ситен дъжд

А дъгата ще даде надеждата

душевно да възкръснем изведнъж

 

И хиляди неща ще ги последват

Да, ще се случат хиляди моменти

Но помни, случайност просто няма

А воля и съдба в единство слети

 

 

 

 

© Росица Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И плачещи очи ще се измият
    от пролетния хладен ситен дъжд.
    А дъгата ще даде надеждата
    душевно да възкръснем изведнъж.

    Много ми харесва .Поздравления !
  • С първия куплет съм съгласна на сто процента. Но имаме и свободен избор. Имаме уроци, които трябва да научим и ако ги научим от първия път, то живота няма повече да ни предоставя ситуации. Но ако не ги научим, те ще ни преследдват до края на живота ни.
Предложения
: ??:??