Слушаме лъжите всеки ден -
че политици за народа милеят!
Мълчи си той сляп, заблуден,
а те на неговия гръб живеят!
Толкоз ли ни е прост народът,
че двора си не успя да опази,
че прави що си иска октоподът,
който него го тъпче и го гази!
Нацията, покорно глава навела,
си търпи всякаква нередност,
вместо да бъде будна и смела,
резултатът - живее в бедност!
© Георги Все права защищены