Аз не съм хубава, съжалявам,
нито добра и красива.
Аз вия вечер със вълците,
с песните си ги приспивам.
Аз не съм слънцето, съжалявам,
нито звездата сребриста.
Аз съм луната изгряваща -
бяла и меко лъчиста.
Аз не съм изгревът, съжалявам,
начало не давам на ден.
Аз съм залез в морето умиращ
и от болка станал червен.
Аз не съм розова, съжалявам,
нито очакваща принца.
Аз съм лятна буря... и вятър -
и дива, и черна, и силна.
© Преследваща северния вятър Все права защищены