Във бабиния шкаф са скрити
най-чудните играчки на света.
Покрай бонбони и бисквити
намирам още всякакви неща.
Издърпах вчера чекмеджето,
без никой да ме види и следи.
И спря да тупа ми сърцето –
такива джаджи нямаше преди.
Измъкнах си желязна кука –
със нея баба дрешки ми плете.
Но аз намушках люта чушка,
и щедро я поръсих с нишесте.
Извадих после отварачка
и с нея чоплих дядовия стол.
Но без да искам май измачках
килима в новия ни хол.
Намерих си и нова сламка,
с която да се пие фреш и сок.
И мушнах я в една ключалка.
Но влезе баба и изпадна в шок.
Не знам защо ядосах всички
и дълго викаха ми с пълен глас?!
А след безкрайните въздишки
наказана стоях почти цял час.
© Диана Фъртунова Все права защищены