28 янв. 2023 г., 16:14

Сълза на Български език 

  Поэзия
411 3 4

СЪЛЗА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

 

... понякога си плача без причина,

дори самият аз не знам защо –

като изляза в Морската градина,

треперя като есенно листо.

 

Не знам дали от трите светли бири,

или – че си отивам от света?

Или защото Господ ме отсвири? –

щом светлите си рими му чета.

 

И в този миг приличам на детенце,

в миг изтървало своя сладолед! –

във свят, залостен с пранги и кепенци,

кой ме брои изобщо за Поет?

 

В поредната си римна обиколка

не съм сюблимен, нито съм велик.

Запея ли – ще бъда тиха болка.

Преглътна ли сълза, ще бъда вик.

 

По-мъдър от канадската секвоя,

ще ви го кажа – дървен философ –

красиво си отиваме – от тоя

свят, озверял за шепичка Любов.

 

Дано ви милне сянката ми птича?

Ще ви събудя утре с: – Чик-чирик!

Аз бях Поетът, който тихо срича

сълзата си на Български език.

 

28 януарий 2023 г.

гр. Варна, 13, 55 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??