20 сент. 2007 г., 00:49

Сън 

  Поэзия
408 0 1
 Сън


Спи, дете, затвори уморените очи

и дори и да е за миг, забрави света.

Отдели се от телесната си обвивка и полети

далеч над сините реки и зелени поля.

Отправи се нагоре към звездите,

където всичко е ново и те очаква.

Високи порти със скрити зад тях чудеса.

Може да тичаш с еднорозите бели

или да се къпеш с русалките

в реки от пъстри ярки цветове.

Може дори дракон свиреп да убиеш

или просто да се отпуснеш в облаците розови.

И така, докато мигът вълшебен отлети

и не отвориш пак очи!

© Диляна Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??