23 мая 2007 г., 00:10

СЪН 

  Поэзия
646 0 5


Божке, що горещи иширети
си разменят днешните поети...
Хич биля не се ли засрамихте,

че стилът ми даже променихте?!


/Сърдечни благодарности и поздрави към всички поети и поетеси, които със закачките си допринесоха за доброто настроение в сайта през последните дни. Горенаписаното да се чете от привържениците на Мара, Стамат, кмета и компания със снизхождение, тъй като иде реч за първи опит в закачливата поезия, който според моето скромно мнение не е чак толкова успешен!/

 


СЪН


Вятърът ме преведе в нощта през реката
към среднощна моминска седянка.
Сред високи треви ме зави с тъмнината
и превърна лицето ми в сянка.


Лумна приказен огън, надойдоха момите,
във косите си вплели зората.
Потопили в очите нощта и звездите,
викащи в полутранс светлината.


И натрапника търсещи, там, във тревата
подивели, размахваха гриви.
Скъсаха дрехите и
ми взеха душата
лудо-приказните самодиви.


Сладострастна и дива, мома приказна
,
цяла нощ на хорото се вихрих.
Разсънена от сутрешната светлина
се
запитах: ”Дали си измислих?”.

 


© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Дари, поздравления и от мен!
    И...да живеят усмивките!
  • Поздрави за стиха, Дарина!!! Много ми хареса!!!

    Колкото до хумора, нека той присъства във всичките му форми. Имаме нужда от усмивките. Който не го приема си е за негова сметка. Желая ти успех!!!
    бат Ваньо (Романтик)
  • И аз -като алиса- съм са слисала
    от туй куету си успяла и написала.
    Стамат и кмета ша та поущряват.
    Ма таа вечер бачкат. Изпутявайки са


    поздрав!*

    хи-хик*
  • Поздрави и от мен, Дари!
    Много ми хареса!
  • Поздрави,мила Дари!
    Много хубав стих!
    Отличен!
Предложения
: ??:??