27 авг. 2012 г., 10:35

Сън 

  Поэзия
775 0 3



"Омъжи се за мен!"

С обич каза ми смело

и ме взе във ръце,

завъртя ме умело.


Ти не виждаш, но аз...

Аз летя... аз летя!
Тези думи по две

са ми двете крила.

И над мене е само

необятно небе

и под мене си ти...

В силните ти ръце

 

аз се чувствам спасена - 

точно тук, точно в тях!

В твойте нежни обятия

колко нощи аз спах.


И сънувах все този,

този приказен сън.

...Чувам звън и откривам,

че е светло навън.

 

Ти до мене въздъхваш

в полусън, в полумрак...

Аз след тебе въздъхвам

с полудъх... Сън е пак.

 

 

© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??