8 дек. 2011 г., 18:05

Сън 

  Поэзия » Другая
457 0 2

В нощта, когато цялата земя сияе

и чува се вълшебен херувимски звън,

едно сърце на майка изтерзана

сънува чуден зимен сън.

 

Детето ú е в булчина премяна

с посипани в косите ú звезди.

Трептят по нея бисери прекрасни,

блестят две хубави очи.

 

Женихът няма го, защо се бави?

Тревожно бие майчино сърце

и мъка стяга ú гърдите стари,

предчувствие дълбоко я гризе…

 

За миг картината се сменя

и булката е в черен силует.

Ръце за сбогом майката протяга

и сълзи се отронват като лед.

© Катерина Пиринска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??