16 апр. 2019 г., 08:09

Сън 

  Поэзия » Любовная
534 2 4

Тази нощ сън сънувах
и във него ти се появи.
Цяла сутрин се любувах,
че говорихме си до зори.

За тебе рядко рими пиша.
Нали съм ледено момиче?
Но във сърцето ми е киша,
а ти тъй бял си като кокиче.

Нощ е. Казваш, че си ме обичал.
И аз обичах те, но замълчах си.
Защо след мен не си се затичал?
А аз живота в чакане изживях си.

Минаваха пътници през моята гара,
отблъсквах ги без капчица жалост.
Пържех ги всички на огнена скара,
не им доставях и седмица радост.

Чаках само теб с месеци и години.
Бетонни стени безспир градях си,
но чувствата ми дълги като лозини
задушаваха ме, а аз кротко стоях си.

Чаках те, но ти и дума не изричаше.
Може би си прав, и аз си замълчах.
Не знам дали наистина ме обичаше,
за мен непредвидим беше като шах.

И въпреки ината ми и гордостта ми
ще ти кажа, че за мен специален бе.
Искрата във мене със лекота запали.
Прощавай за мълчанието ми, момче.

© Есенен блян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??