17 апр. 2012 г., 22:05

Сън се ражда в сърцето на мрака 

  Поэзия » Любовная
808 0 4

 

Сън се ражда в сърцето на мрака

 и се люшва в поле златокосо,

 може би някой нейде ме чака

 във покоя на лятото босо.

 

Тайна нежна потрепва в листата,

 споделена със вятър среднощен,

 той я носи безгрижно в душата

 като своя надежда все още.

 

Сипе се навред във тишината,

 сякаш някаква древна магия,

 прах сребрист от копнеж на луната,

 който в шепите свои ще скрия.

 

Ще прикътам във пазви горещи

на стаената нощ сред върбите

своите спомени, мисли и срещи

като птици, дошли от мечтите.

 

Ще загърна с коси самотата -

сякаш сянка във нощ тъмнолика

и ще тръгна нататък, нататък,

дето шепот на бъдно ме вика.

 

Ще потърся във мрака утеха

и щурци във тревите смълчани,

ще загърна във призрачна дреха

мойте чувства, от теб неразбрани.

 

Живка Юрукова

 

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??