11 окт. 2011 г., 22:56

Сънено утро 

  Поэзия » Другая
718 0 12

Утрото прилича на дете,
което под завивките се свива
и после сърди се, реве -
не иска в детската градина.

В очите му разсънва се небе,
дъждовно и смутено толкоз рано!
Разплисква тръпни дъждове,
които искат да са зима! Странно!

Утрото потропва със краче.
Трепери в лятната пижама.
Къде е слънчевото лято? Кой го взе?!
Така ухаеше на топлина 
                              … и мама!

© Лъки Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??